Intercity tussen Beverwijk en Uitgeest (foto: spoorpro.nl)

Sneltrein over Uitgeest en Beverwijk geschrapt door NS

De intercity sneltrein tussen Hoorn/Alkmaar-Haarlem die stopt op Uitgeest en Beverwijk wordt door de NS geschrapt, blijkt uit de aangekondigde dienstregeling voor 2016. Opvallend nieuws, aangezien Noord Holland juist zat te wachten op beter treinverkeer ter voorbereiding op de werkzaamheden aan de Velsertunnel in 2016, die 9 maanden in beslag zullen nemen!

Volgens de vervoerder wordt er te weinig gebruik gemaakt van het traject om de treinen te laten rijden. Reizigers van de betreffende stations beweren juist het tegenovergestelde! Er zal alleen nog een intercity op het traject rijden in de spitsuren, welke niet meer stopt op Heiloo, Castricum en Uitgeest. De reizigers uit de regio van de Velsertunnel zijn niet blij, hoe kan het dat de NS zo’n ander beeld van dit traject heeft dan de reizigers zelf? Feit is dat de treinreis tussen op dit traject langer gaat duren dan nu met de intercity’s. Voor de treinreizigers onacceptabel, en eerlijk gezegd zijn wij het daar ook mee eens. Helemaal met het idee dat reizen met de trein juist met oog op de Velsertunnel renovatie in 2016 aangemoedigd moet worden als alternatief vervoer, in plaats van ontmoedigd!

Teken de petitie tegen de nieuwe dienstregeling Alkmaar-Haarlem

Belanghebbenden zijn uit protest een petitie gestart om de stem van het volk te laten gelden. Ook de petitie tekenen? Dat kan hier: http://sneltreinkennemerlijn.petities.nl/

Vorig jaar heeft een dergelijke petitie en stroom van kritiek er nog voor gezorgd dat de intercity en stoptreinen op dit traject zijn gebleven. Hopen dat dat dit jaar weer helpt!