Nieuwe afritten Beverwijk open en een kleine update

Gisteren reed ik voor het eerst over de zuidelijke calamiteitenboog, gisteravond was ook de tunnel deels afgesloten (richting Haarlem dicht) en vanmorgen stond ik even in de file in de Velsertunnel… Toen dacht ik, hoog tijd om weer even een update te plaatsen!

Komende weken is de tunnel nog steeds regelmatig ’s nachts gesloten voor onderhoud. Nieuw is de afrit die je op de a22 tegenkomt meteen na de Velsertunnel (richting Alkmaar). De eerste afslag leidt nu richting de Bazaar, en er is een tweede afslag op de plek waar de afslag Beverwijk eerst was; naar Velsen-Noord/Wijk aan Zee. Even wennen, want ik moet bekennen dat ik de eerste keer ook uit gewoonte de eerste afslag nam. Toen moest ik een heel rondje Beverwijk doen om alsnog in Wijk aan Zee uit te komen, waar ik moest zijn. Goed, de tweede afslag dus voortaan. Ik moet zeggen dat de nieuwe afritten uiteindelijk wel mooi zullen worden, het is nu nog een beetje zoeken tussen de pionnen door, maar dat je niet meer van baan hoeft te wisselen richting Velsen-Noord is een vooruitgang! (als je afrit 2 neemt tenminste, haha)

Velsertunnel 2 nachten open

Over tot de update van vanavond: wegens de storm is de Velsertunnel vannacht en morgen gewoon open, in tegenstelling tot eerder berichten van Rijkswaterstaat. Met de harde windstoten zou het te gevaarlijk zijn om werkzaamheden rond de tunnel uit te voeren, dus gaan de werkzaamheden deze avonden niet door en is de tunnel gewoon open. Wel rijden we nog steeds 70 in de tunnel. Waarom dat precies is zullen we snel in een ander bericht toelichten!

Goede reis!